Все про мотоцикли.

Все про мотоцикли - енциклопедія байкера motorcycles.


Протягом більш ніж столітньої історії серійного виробництва сталевих коней, випускалися навіть моделі, облаштовані подушкою безпеки. Піонером у цьому напрямку був японський "серійник" Honda Gold Wing. Причому захисну подушку встановлювали на його передній вилці. Першу модель мото розробив інженер Готліб Даймлер в Німеччині. Патент на цей віз з гасовим двигуном для   верхової їзди талановитий винахідник отримав 29/08/1885. 


 Перші великі гонки мотоциклістів проводили прямо на міських вулицях. І так, як посеред житлових кварталом було чимало серйозних небезпек (у вигляді бордюрів, наприклад), змагання більше були схожі на криваві шоу. У другій половині минулого століття мото змагання були перенесені на спеціалізовані треки. Радянський Союз перебував на почесній другій позиції за кількістю випущених мотоциклів. В середньому за рік п'ятірка найбільших мотозавод СРСР (Мінський, Іжмаш, КМЗ, ІМЗ, а також Ковровский завод ім. Дегтярьова) випускала півтора мільйона дво- і триколісних сталевих скакунів (в роки розквіту виробництва байків). Причому найбільшою популярністю серед справжніх шанувальників такої техніки в радянські часи користувалася продукція єдиного вцілілого в наші дні російського мотобренда - "Урал" від Ирбитского виробника. На першому місці по випуску залізних коней в світі була і залишається, звичайно ж, Японія. Мото фактиОчень цікавим фактом про мотоциклах залишається і те, що всесвітньо відомий ведмежий цирк ім. В. Філатова показує номери з водінням байка ведмедицею. Красива ведмедик на ім'я "Дівчинка" навіть придбала справжні мотоциклетні права в Німеччині. В одному з міст цієї країни (в Штутгарті) ведмедицю-мотоциклістові випустили покерувати навіть на вулиці. Якраз в цей час ведмедика автомобілісти примудрилися навіть підрізати, як це часто буває в відношенні мотоциклістів-людей. Один з найбільш успішних голлівудських акторів кінця 20-го і початку 21-го століть, Бред Пітт, вважається одним з найбільш серйозних колекціонерів сталевих скакунів. Згідно з цим мото фактом, зірка кіно поповнив свою колекцію навіть вітчизняним триколісним Урал Турист від ІМЗ. Причому саме цей мотоцикл активно використовується відомим актором для сімейних покатушек.   Знаменитий латиноамериканський революціонер-соціаліст середини 20 століття, чиє ім'я стало прозивним, Ернесто Че Гевару, в юні роки встиг здійснити пару дуже довгих подорожей на мото. Про його пройняти разом з другом молодості навіть зняли південно-американський фільм під назвою "Щоденники мотоцикліста". 
Ще один цікавий факт про мотоциклах інформує, що важкі байки (близько 250 кілограм) випускаються навіть для внутрішнього ринку Японії. Право на управління таким залізним конем японці можуть отримати тільки якщо у своєму розпорядженні достатню для підняття з бічної позиції подібної техніки силою.

Як вибрати мотоцикл?
Про це ви дізнаєтесь у наступному відео:


 (на цьому сайті зібрано багато цікавої інформації про мотоцикли, преходьте по посиланню і читайте). 

Коментарі